2011. június 13., hétfő

Ágost esete a multifunkcionális csodagéppel

Van egy barátunk, szomszédunk, aki zseni. Mindent meg tud javítani, amit más nem. A legutóbbi történetet dokumentálta is, és felrakta egy szakmai fórumra:) Egyszerűbb, ha őt idézem:)


Tiszteletem a Tanyalakó kollégáknak!
Nem szokásom morogni gyári szervizek miatt, de az alábbi eset elrettentő példája a mostani gondolkodásmódnak.
Nem javítunk, cserélj készüléket!
Szomszédom mindent tudó nyomtatója, szkennere, és másolója, mely nem is az olcsó kategóriás készülékek közé tartozik, megállt festékpatron elakadás hibaüzenettel.
A szakszervizbe elvíve, látatlanban megállapították, hogy amennyiben garanciális lenne a készülék, akkor cserélnék, így, mivel garancián túli, vegyen egy újat.
Ez céges munkaeszköz, tehát tejben-vajban, gyári patronban fürdik, és érthető, hogy gazdija teljes elkeseredésében, és jogosan felháborodva megkeresett, hogy megtekinteném-e?
Készítettem néhány képet, a mindössze 4(négy) csavar kicsavarásával levett olvasó eltávolítása után. A képek magukért beszélnek, hogy mit képes okozni, ha egy autó karambolozik, egy nyomtató patron-szánnal! A szét, és összeszerelés, a javítás néhány percet vett igénybe.
Feltételezem, hogy a szakszervizben, nem keresték volna a szétszedéshez szükséges csavarok helyét ennyi ideig sem, mint én.
Mivel fényképes beszámoló, csatolom az elkövető képét is.
Üdvözlettel:
exGelkás




A tettes
Azért szeretném külön hangsúlyozni a szerviz hozzáállását. Én vittem el a szervizbe a gépet, és teljesen ledöbbentem, hogy nem javítják. Garanciálisan sem, akkor adnak helyette egy újat. Azon túl is csak ennyit tennének, csak akkor ki kell fizetni. Nem tudom, máshol hogy van, ez a HP. A gép meg több, mint 70 ezer. Jó, ezt édes Ágostka dolgozta meg, de semmilyen hibát nem vállalnak, rá sem néznek. A fő tanulság, vásárlás előtt érdemes megérdeklődni a szervizszolgáltatást is.

10 megjegyzés:

Lili'sMother írta...

:DD
A 2. képen azt sem tudtam, mit kell nézni azon a 2db keréken, miért nem vannak jó helyen?? Aztán megláttam a 3.-t.
HP-dal én is akcióztam anno, első digi gépem onnan volt. Elromlott és akciósan be lehetett volna számíttani egy újba a rosszat. Igenám, csak még jó, hogy utánanéztem, mert HP kb. 20%-kal drágábban adta akciósan, mint egyéb netshopokban....aztán meg találtam is jobbat, mint HP.
Úgyhogy most itt őrizgetem a régi rossz fényképezőgépet, mert itt Szolnokon meg nem is foglalkoznak digigép javítással, kidobni meg mégiscsak sajnálom...Lilinek még jó is lenne kattintgatni...
Tanulságos eset.

Rucola Designs írta...

Asszem odaköltözök! :D Hány műszaki cucc ment már a kukába az ilyenek miatt!

kreatívhit írta...

Magam is azt tapasztalom hogy nagyon kevés a megfelelő hozzáállás a szakértelemről már nem is beszélve.Lassan már mindent eldobóra gyártanak ebben az instant világban.

Christine írta...

Ez jóóóó! Ügyi a csemete.:-))
Azon hogy nem javitanak én már fel se akadok. Szinte semmit nem javitanak itt se. Vegyél újat, vagy ha drága készülék vegyél hozzá hosszabb garanciát. A fogyasztói társadalom jegyében....még jó hogy van ott nektek egy ilyen ezermester. :-))

Krisz írta...

Micsoda stori! Sajnos aki beleesik a csapdáűjukba annak nem iylen mulatoságos!? Minden tiszteletem az exGelkásnak. :)

Minyu írta...

És csak most mondod, hogy az autóknak nem a nyomtatóban a helye? Lehet, az enyém is ezért nem nyomtat???
Nálunk egyébként após a barkácsember.2 bicikliküllőből és egy delmásdobozból képes szobaantennát csinálni a tv-hez :)

Kisnyul / Andi írta...

Áldás egy ilyen szomszéd!

Timi írta...

Ez nagyon tuti és tanulságos!!!!! Én is jártam már így egy pici babafogkefével!!!:S :DDDDDDDDDDDDD De nagy erőfeszítések és kitartás árán meg tudtam oldani!

Toni írta...

Oké! Nálunk a videolejátszóba ficeg egy műanyag kalapácsnyél! Segítek: Nem én tettem oda! Még szerencse, hogy kb. 5 éve nem kapcsoltuk be!
Csatlakozom Ildihez! Megyek én is guberálni a HP-hez!

Puzsi írta...

Milyen jó, hogy így utólag az ember lánya jókat tud kacarászni az igazán mérgesítő, idegesítő dolgokon. A HP hozzáállását még balkáninak sem nevezném, amúgy. És gratulálok a szomszédnak(hoz)! Mindenesetre szereztél egy vigyorgós estét nekem, Ágost szuperséges tettes. Hogy a csudába tudta begyömködni oda azt az autót? A gyerekek csodálatosak! Hehehe