2011. március 15., kedd

Videó scrap 1.

Megelőlegezett bizalommal, rögtön sorszámot is adtam a címben, hiszen annyira jól sikerült, hogy biztosan lesz folytatás. Az alapötletet az adta, hogy a skype-on van lehetőség csoportos videóbeszélgetésre, igaz, ez nem ingyenes szolgáltatás, de van 7 napos próbaverzió, amit most ki tudtunk használni.
Nem mondom, hogy problémamentes volt a készülődés, egyetlen reményként csak azt mondogattam, hogy a dolgok majd szépen megoldódnak, és így is lett. A webkamerát ezer éve nem használom, annyira, hogy Bence gépén van, ahol működik, nálam viszont nem. Össze-vissza keresgetés, különböző driverek letöltése után kiderült, hogy nem is fog. Este 8 fele végre nagyobbik gyermekem áthozott egyet, ami meg azonnal magától akcióba lépett.
Ha Rita nem segít, szerintem még ma sem találom meg, hogy hol lehet aktiválni ezt a bizonyos 7 napos trialt, és komolyan mondom, őszinte csodálatom azoké, akik ezt megtalálják. Se magyarul, se angolul, se a google-ban nem találtam erre vonatkozó leírást, csak annyit, hogy próbáljuk ki, és klikkeljünk a Csoportos videóhívás gombra. Ami egyáltalán nem is létezik:) Mert úgy működik, hogy egyet kell hívni, és a többieket meg hozzáhívni.
És akkor hol volt még az, hogy mi legyen a feladat?? Osli ajánlott oldalt, ahol hasonló speed scrap játékok vannak, de egyszerűen ennyi zűrzavar közben nem volt időm belemélyedni. Így azt találtam ki, hogy majd mindenki mond egy feltételt.
Már nagyon vártam a 1/2 10-et, közben lestem, hogy ki van már gépnél:) Aztán elkezdődött. Nem is volt annyira bonyolult, és mikor egy ablakban sorban megjelentek a lányok, az nagyon szuper volt! Nem mindenkinél működött a webkamera, de hallani hallottuk egymást. Ennek azért vannak technikai feltételei, szélessávú internet, és viszonylag erős gép kell hozzá, és még a skype oldalán is az van, hogy a legjobb minőséghez 5 ember vegyen részt a videó csevejben, mi meg kilencen voltunk. ( 10 a max.)
Szóval voltak fennakadások, de szerintem ez semmit nem vett el a jókedvünkből.
A feladat szerint a következőknek kellett lennie az oldalon.

3 háttérpapír bárhogy, tehát, akár csak egy csík
varrás
maszk
masni
2 különböző fotó
szöveg vagy wordart
virág
pillangó
keret legalább az egyik képen

A minimális eltérésekre rákérdeztünk, én pl. több képet raktam fel.

Először arra gondoltam, hogy lehetett volna előre készülni, legalább a fotó kiválasztásával, de lehetett volna olyan feltétel, amihez az nem is jó, szóval valóban rögtönözni kellett.
Az én választásom egy pár napja készült fotósorozatra esett, amikor is végre le szerettem volna fotózni legkisebb gyerekemet a 4 unokával. Mert ilyen még nem volt, még a négy unokáról sem, hiszen Benedek csak 4 hónapos, és a bárányhimlőtől az influenzáig annyi minden volt közben, hogy nem volt rá lehetőség.
Na, itt a szuper idő, gyerünk. Az x. kép után feladtam, mert öten ötfele néztek, hol az egyik csukta be a szemét, hol a másik, hunyorgás, szájtépés, sírás minden volt. Sokkal viccesebb lett volna a velem együtt öt felnőttet fotózni, akik az üntyülö-püntyülötől kezdve, a cheeeeees-ig minden megtettek a fotó kedvéért, nem sok eredménnyel.
Azért az oldal elkészült, a hangulat remek volt, és mindenki szuper oldalt készített.
A galériában az összes kép megtekinthető.
Köszönöm lányok, szuper volt, és már most várom a folytatást!:))
És akkor az oldalam. (hozzávalók a galériában):

10 megjegyzés:

kreatívhit írta...

Jó hogy a kezdeti nehézségek ellenére nem adtátok fel.Megnéztem az oldalakat is.Klassz ötlet ez a vidiscrap.

Puzsi írta...

Köszönöm Krisssz, még egyszer. Én roppant mulatságosnak tartottam a közös szkreppelést. Olyan jó volt látni, hallani, hogy néha nem hallani semmit, csak ahogy mindenki elmélyülten dolgozik...

Rucola Designs írta...

Királynők vagytok! :) És ez az oldal meg a fotók! szétröhögtem magam :))

altalena írta...

Jajj de jó kis estétek volt! Kár hogy csak 10. lehet csatlakozni, hamar betelt a létszám:D
Az oldaladon nagyon jót nevettem, édesek a gyerekek... fantasztikus ötletek pattannak ki a fejedből Krisssz!!!:)))))

Gólya írta...

Sajnálom, hogy ebben nem tudok részt venni...biztos szuper lehetett!
Na, a felnőtteket, azt én is megnézetm volna, amint a gyerekeknek tyütyörögnek :))))
SZupi kép lett!

Margó írta...

Itt ültem a gép előtt és izgultam, szurkoltam, hogy minden összeálljon! Nem is lehetett volna ekkora élmény, ha az első próbánál minden a helyén van! Szuper oldalak készültek! A fotóid jókedvre derítőek:-))
Szerintem sokszor kényszerülsz majd ilyen együtt-szkreppelésre, mert tuti, hogy nem fogunk nyugton hagyni:-)))))

beedee írta...

Itt is köszi Krisssz!! Szuper volt!! Nagyon jól éreztem magam, szívesen csinálnék belőle rendszert... Már az is megfordult a fejemben, hogy ha többen jönnénk össze mint tíz, scrappelhetünk akár két csoportban is!
Az oldalaidat továbbra is imádom!

Rita(006) írta...

Szuper volt, és ezer hála, hogy kiötölted ezt a dolgot!
Az oldalad pedig zseniális! Hihetetlen, hogy valóban mindössze ennyi idő alatt hoztad össze! Már eleve az ötlet zseniális, hogy a sorozatot foglaltad oldalba!

eralilla írta...

Hű, de jó, hogy összejött! Legközelebb én is igyekszem közétek.
A fotók nagyon tetszenek, s az aláírások is. Nézem a galériát!!!

Toni írta...

Most vagyok itt harmadszorra. Jöttem szórakozni. A képleírásod fergeteges. A video-hadd-el-hadd-ról: én is, én is. Már mondtam valahol: hétvégén kiricsizem magamnak az elhalt miki helyére a másikat, meg egy webcamot is. Eztet akarom shoppingolni. Más retikült akar, én videocamot. Ugye minden rendben van velem?!